Otomatik Sulama Sistemleri

Otomatik Sulama Sistemleri – Damlama Sulama Sistemleri

Sulamada Otomasyon

Yazan: admin Tarih: Nis 6th, 2010 | Kategori:: Sulama

Otomatik bahçe sulama sistemi kontrol cihazları elektrikli ve pilli olmak üzere iki çeşittir. Ayrıca geniş peyzaj alanlarında decoder ve satellite sistemleri sulama sistemi otomasyonunda kullanılmaktadır.Elektrikli otomasyon sistemlerinde, kontrol cihazı sahadaki solenoid vanalara bir kablo yardımı ile hükmeder ve sistem 24 volt ac akımla çalışır. Pilli sulama otomasyonu ise elektriğin olmadığı durumlarda kullanılır. Pilli sistemlerde kablo kullanılmaz yada az miktarda kısa metrajlı olarak kullanılır. Pilli sulama otomasyonunun uygulaması kolay fakat işletmesi zordur.

Yağmurlu günlerde sulama sisteminin çalışmasına gerek yoktur. Böyle günlerde sulama sisteminin kapatılması genelde unutulur veya kullanıcı evde olmadığı için kapatacak kimse bulunmaz. Sulama sistemlerinde fazla su giderinin önüne geçmenin bir yolu da yağmur sensörü kullanmaktır. Bu sensörler yağmurun belli bir yağış oranına ulaşması durumunda sulama programını devre dışı bırakarak sistemin boş yere çalışmasını önler.

Otomatik bahçe sulama sistemlerinin çim ve bitkiler için en büyük avantajı, suyun toprağa günün en serin zamanında, olması gerektiği gibi ne fazla ne de eksik homojen bir şekilde verilebilmesidir. Bunu da ancak otomasyonla sağlayabiliriz.



Yorum Yapin