Otomatik Sulama Sistemleri

Otomatik Sulama Sistemleri – Damlama Sulama Sistemleri

Tarla Sulama

Yazan: admin Tarih: Nis 3rd, 2010 | Kategori:: Haberler

Su sıkıntısının yaşandığı son yıllarda, tarımsal arazide çiftçilerin su kaynaklarını bilinçsizce kullandığı “Geleneksel Sulama” yöntemleri yerine “Damla ve Yağmurlama” yöntemlerini kullanmasının hem su tasarrufuna hem de ürün veriminin artmasına katkı sağlamaktadır.

Özellikle su kaynaklarının tarımda doğru kullanılması için arazi kullanım planlamasıgerekmektedir.
özellikle tarımsal alandaki sulamada doğru bir şekilde kullanılmaması enerji ve tarımsal üretimde önemli sapmalara neden olabilecektir. Önemli bir bölümü sıcak ve kurak olan bölgede suyun daha planlı kullanılması gerekmektedir. Böyle alanlarda suyun daha etkili kullanılması için tarımda basınçlı sulama yöntemleri önerilmektedir. Her bitki için farklı bir şekilde kullanılan basınçlı sulama metotları olan damlama ve yağmurlama sistemleriyle sulama yapılması halinde bitki, suyu ve gübreyi topraktan daha kolay bir şekilde alarak verimin artmasını sağlayacaktır
Bu sistemler genellikle portatif pompa ve portatif boru hatlarından oluşur. İşletmede uygulanacak asıl yöntem yüzey sulama yöntemidir. Yağmurlama sulama yöntemi çimleme ve çıkış destekleyici sulama amacıyla kullanılmaktadır.Sulamada esas ilke tarla başına kadar getirilmiş suyun, en az kayıpla bütün tarlaya üniform bir şekilde yayılmasıdır.Sulama konusunda pek çok sistem vardır. Tabii bunlardan birinin yada birkaçının seçilmesi birçok faktöre bağlıdır.



Yorum Yapin